La Fundació

Fundació Jesús Serra

La Fundació Jesús Serra va néixer en el si del Grup Catalana Occident el 1998, amb l’objectiu de canalitzar les tasques de patronatge i mecenatge que l’asseguradora desenvolupava des de feia un segle.

El seu nom original -Fundació Catalana Occident- es va substituir per l’actual el 2006, com a homenatge a la figura de Jesús Serra Santamans, fundador de la companyia i ferm defensor, des de l’àmbit privat, de l’esperit i els valors humanistes en benefici de la comunitat .

En aquesta nova etapa, la Fundació, presidida per Federico Halpern i dirigida per Laura Halpern, segueix el camí marcat per el seu impulsor i fomenta anualment desenes de projectes (en tasques d’investigació i docència, esdeveniments culturals, activitats esportives, iniciatives solidàries …), tant propis com en col·laboració amb altres institucions, amb l’objectiu d’impulsar les tasques i el compromís del Grup Catalana Occident amb la societat.

Per a més informació: fundaciojesusserra.org

La figura de Jesús Serra

Jesús Serra Santamans va néixer al Pont de Vilomara, un petit poble al costat de Manresa (Barcelona) el 1911. Fou conegut principalment per ser el fundador del Grup Catalana Occident. Tota la seva vida la va dedicar al món de les assegurances, igual que va fer el seu pare, arribant a ser, en aquest sector, una de les personalitats més rellevants del segle XX a Espanya.

Persona de gran humanitat però també amb una visió empresarial extraordinària, en la seva llarga trajectòria va fundar empreses i institucions de gran rellevància, aportant en tots els seus projectes, un esperit positiu i visionari que el va fer mereixedor de nombroses distincions.

Entre elles cal destacar la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or al Mèrit en l’Assegurança, la Medalla d’Honor de l’Assegurança de la Generalitat o la Medalla d’Honor de la Ciutat de Sant Cugat del Vallès, concedida a títol pòstum.

Jesús Serra era un esportista entusiasta, com a promotor i també com a practicant. També va destacar sempre per la seva passió per la poesia i la música, i per ser promotor de nombroses iniciatives empresarials, arribant a ser, per exemple, l’únic membre no docent nomenat Membre d’Honor de l’IESE.